Gaudim cuinant

El dilluns 28 de març, vam anar a cuina i vam aprendre a fer pizzes amb la massa inclosa.

Els ingredients que van utilitzar per fer dues pizzes van ser:
400 gr de farina
200 ml d'aigua
15 gr de llevat
2 cullerades d'oli d'oliva
1 punteta de cullerada de sal
Tomàquet natural al gust
Xampinyons al gust
Pernil dolç al gust
Formatges al gust
Pernil salat al gust
Olives al gust

Procediment:
Primer de tot s'ajunten en un bol l'aigua, el llevat i l'oli per integrar els tres ingredients.

Després s'introdueix la farina a poc a poc i també la sal.
Un cop integrats tots els ingredients, es fica farina a la taula amb farina i es fica la nostra massa del bol a la taula.
Quan ja tenim la massa a la taula, és moment de començar a amassar fent plecs entre ella mateixa i en moviments circulars.
Quan la massa es posa llisa, ja la tenim llesta i és moment de deixar-la reposar. Cal dir que si notem que la massa encara se'ns enganxa a les mans i a la taula, podem anar afegint de mica en mica més farina.
Ara és el moment de deixar-la reposar mínim uns 30 minuts.
Un cop passada l'estona de repòs, es divideix la massa en dues.
Se li dona forma, es fiquen els ingredients al gust i després es fica al forn vigilant que no se'ns cremi.
I ara, és moment de menjar-les!

Cal dir que ens van quedar boníssimes i ens ho vam passar d'allò més bé.

Ara que ja sabeu els ingredients i el procés per fer les pizzes, us animeu a fer una?

Comentaris